Tool

Woonleefscan

Met deze poster hebben jullie een gestructureerde manier om jullie werking rond wonen en leven te evalueren. De aanpak is gebaseerd op de positieve benadering. Jullie kijken stap voor stap naar wat er al goed gaat in jullie team en bouwen daar op verder.

Verken bijhorende inspiratiekaarten arrow_forward

Waar dient het voor?

De woonleefscan helpt je team identificeren waar jullie aanpak rond wonen en leven beter kan.

Met de tool kan je in groep terugkijken naar wat jullie in het verleden al probeerden om jullie aanpak rond wonen leven te verankeren. Samen evalueren jullie stap voor stap wat er goed ging, wat er beter kan, en welke nieuwe initiatieven jullie kunnen proberen.

Je team krijgt een herkenbare structuur om samen te denken. Het is gebaseerd op de roadmap wonen en leven die de onderliggende aanpak ook vormt voor het coachingstraject relatiegerichte zorg dat Soulcenter aanbiedt.

In de volgende video zie je een voorproefje van hoe je een woonleefscan kan doen aan de hand van een canvas, een poster die jullie met het team kunnen invullen.


Stappen

Enkel beschikbaar voor klanten

Laat je begeleiden
Ontdek de begeleidingstrajecten van Soulcenter

Binnenkort start een specifiek leertraject rond zinvolle activiteiten.

Meer over het leertraject
Stap 1

Verzamel een multidisciplinaire groep voor een workshop. Betrek medewerkers met uiteenlopende profielen om een zo holistisch mogelijk beeld te vormen over jullie aanpak rond wonen en leven.

Stap 2

Evalueer stap voor stap de verschillende fases op het canvas. Start onderaan bij de visie en eindig bovenaan bij het verankeren. Laat medewerkers fase per fase hun ervaringen delen. Om vlot veel informatie te verzamelen kan je aan de deelnemers vragen om hun antwoorden eerst in stilte op post-its neer te schrijven. Daarna kan je in groep de antwoorden groeperen en bespreken.

Stap 3

Bespreek binnen elke fase drie verschillende types bedenkingen. Gebruik hiervoor de aanpak van positieve benadering. Start bij het appreciëren van wat het team al goed deed. Ga daarna richting verbeterpunten van voorbije initiatieven en bedenk vervolgens nieuwe ideeën.

Stap 4

Bepaal nu hoe jullie verder gaan. Om die initiatieven in te plannen en op te volgen is er het stappenplan relatiegerichte zorg. Een poster met bijhorende inspiratiekaartjes waarmee heel jullie team bij kan dragen aan jullie stappenplan.

Woonleefscan

Download de pdf

Print de poster op groot formaat

cloud_download Download

Ontdek de nieuwste tools

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Wat is Soulcenter?

Moderne dagbestedingssoftware voor woonzorgcentra

Breng je gemeenschap dichter bij mekaar in betekenisvolle activiteiten

Ontdek de woonleefapp arrow_forward
Tablet met voorbeeld van Soulcenter app