Tool

Brainstormbladen activiteiten in wzc

Daag jezelf uit om jullie bestaande activiteiten nieuw leven in te blazen. Verken alleen of met collega’s van het leefteam hoe je meer bewoners kan betrekken op manieren die er voor hen toe doen. 

Waar dient het voor?

De aanpak van deze visuele oefening is geïnspireerd door de visie van Sense of home en heeft als doel de bewoners een sterker thuisgevoel te bezorgen.

Activiteiten vertrekken nog al te vaak aanbodgestuurd en hebben als doel zo veel mogelijk bewoners bereiken. Deze aanpak leidt tot herkenbare situaties. Het zijn bijvoorbeeld telkens dezelfde bewoners die deelnemen. Veel andere bewoners voelen zich niet aangesproken en vallen uit de boot.

De oefening geeft je concrete stappen om gestructureerd na te denken over hoe je meer uit jullie groepsactiviteiten kan halen. De rode draad daardoor zijn de dimensies van thuisgevoel (persoonlijk, sociaal en maatschappelijk). Je wordt begeleid om stap voor stap acties te bedenken waarmee je bewoners kan betrekken. 


Stappen

Enkel beschikbaar voor klanten

Laat je begeleiden
Leertraject zinvolle activiteiten na Corona

Over enkele maanden kunnen we weer grotere activiteiten organiseren. Doe vanaf april mee aan een leer-en doetraject om vol goesting het aanbod af te stemmen op wat bewoners gelukkig maakt.

Vertel mij meer

Brainstormbladen activiteiten in wzc

Download de pdf

Brainstormbladen (A4 of A3)

cloud_download Download

Ontdek de nieuwste tools

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Wat is Soulcenter?

Moderne dagbestedingssoftware voor woonzorgcentra

Breng je gemeenschap dichter bij mekaar in betekenisvolle activiteiten

Ontdek de woonleefapp arrow_forward
Tablet met voorbeeld van Soulcenter app