Over Soulcenter

De winter van ons leven hoeft niet koud en kil te zijn. Soulcenter helpt zorgverleners om bewoners van woonzorgcentra de warme en persoonlijke zorg te geven die ze verdienen.

Het verhaal van Soulcenter startte begin 2017, vlak na het overlijden van de Opa van oprichter Frederik Vincx.

headset Zet je geluid aan

Op basis van levensverhalen biedt Soulcenter het personeel aanknopingspunten voor persoonsgerichte zorg. Het team vergroot hun medeleven met bewoners via een moderne applicatie met multimedia levensboeken, maar evengoed via tastbare verhalenboeken en prints.

Daarnaast ondersteunt Soulcenter het team om competenties op te bouwen om families te betrekken, samen verhalen te verzamelen en de levensverhalen van bewoners centraal te stellen in hun zorg.

Doelstellingen

Wat willen we bereiken met Soulcenter?

  • 1 Verhogen welbevinden van bewoners

    Gelukkigere bewoners omdat personeel hen echt kent en hierdoor persoonsgerichte zorg kan geven.

  • 2 Versterken band tussen bewoners en verzorgers

    Een wederzijdse interesse en respect. Vertrouwen. Een relatie die liefde, samenhorigheid en emotioneel praktische ondersteuning biedt.

  • 3 Verhogen jobsatisfactie van personeelsleden van woonzorgcentra

    Personeel dat meer meeleeft met bewoners. Dat meer impact heeft op het welbevinden van bewoners. Personeel dat daardoor ook liever in ouderenzorg werkt.

Achtergrond

Gestart in een woonzorgcentrum

Oprichter Frederik Vincx startte het project in 2017 na een stage van een maand in een woonzorgcentrum in Zonhoven. Lees het achtergrondverhaal.

Met de financiële hulp van Kabinet Debaets en de Vlaamse Gemeenschapscommissie werkten we Soulcenter verder uit in nauwe samenwerking met vijf woonzorgcentra. Expertisecentrum Dementie en Dementie Lab ondersteunden ons hierbij.

Na tientallen workshops en gesprekken met bewoners, personeel en familieleden bieden we nu een digitale toepassing aan die de verhalen van bewoners tot in woonzorgcentra brengt. Bekijk de voorbeelden van personeel, bewoners en hun familieleden.

Onderstaande presentatie toont een herkenbaar verhaal van een nieuwe bewoner in een woonzorgcentrum. Klik op de tekeningen om verder te bladeren.

Team

Wie maakt Soulcenter?

Systeemontwerper

Frederik Vincx

Frederik Vincx is sociaal ondernemer en ontwerper van software voor teams. Sinds enkele jaren focust hij zijn energie op woonzorgcentra. Dat verdienen ze.

Frederik is de oprichter van Soulcenter.

Software-architect

Stijn Huyberechts

Stijn is een sociaal geëngageerd software-ontwikkelaar. Gedurende vijftien jaar bouwde hij websites in toonaangevende communicatiebureaus. In 2019 besloot hij om zijn kennis aan te wenden voor oplossingen die de maatschappij ten goede komen. Nu leidt hij de ontwikkeling van Soulcenter in goede banen en begeleidt hij klanten.

Productontwerper

Tine Van Loo

Tine studeerde in 2020 af als productontwikkelaar. Voor haar eindproef ontwierp Tine een oplossing om eenzaamheid in woonzorgcentra tegen te gaan. Bij Soulcenter orchestreert ze het ontwerp van het digitale platform in samenwerking met klanten en het team.

Sara Coene

Veranderingsarchitect

Sara Coene

Sara Coene is veranderingsdeskundige en ontwerper van oplossingen die gedragsverandering en de adoptie van software vergroten. Ze focust zich op het ondersteunen van woonzorgcentra om de woon -en werkbeleving van bewoners en medewerkers te verbeteren. Ze is veranderingsarchitect bij Soulcenter.

Contacteer ons

Meer info? Contacteer het team.
Praktisch

Soulcenter BV

Wolvertemsesteenweg 72
1850 Grimbergen
BTW BE 0732 840 146
Bank BE62 7370 5052 9161


Beeldmateriaal nodig?

Raadpleeg de media kit

Ga voluit voor geluk

Geef jullie bewoners zinvolle dagen

Blaas jullie activiteitswerking nieuw leven in samen met jullie bewoners, families, vrijwilligers en team.

Ontdek de Soulcenter app arrow_forward

Tablet met voorbeeld van Soulcenter app