Over Soulcenter

De winter van ons leven hoeft niet koud en kil te zijn. Soulcenter helpt zorgverleners om bewoners van woonzorgcentra de warme en persoonlijke zorg te geven die ze verdienen.

Het verhaal van Soulcenter startte begin 2017, vlak na het overlijden van de Opa van oprichter Frederik Vincx.

headset Zet je geluid aan

Op basis van levensverhalen biedt Soulcenter het personeel aanknopingspunten voor persoonsgerichte zorg. Het team vergroot hun medeleven met bewoners via een moderne applicatie met multimedia levensboeken, maar evengoed via tastbare verhalenboeken en prints.

Daarnaast ondersteunt Soulcenter het team om competenties op te bouwen om families te betrekken, samen verhalen te verzamelen en de levensverhalen van bewoners centraal te stellen in hun zorg.

Doelstellingen

Wat willen we bereiken met Soulcenter?

  • 1 Verhogen welbevinden van bewoners

    Gelukkigere bewoners omdat personeel hen echt kent en hierdoor persoonsgerichte zorg kan geven.

  • 2 Versterken band tussen bewoners en verzorgers

    Een wederzijdse interesse en respect. Vertrouwen. Een relatie die liefde, samenhorigheid en emotioneel praktische ondersteuning biedt.

  • 3 Verhogen jobsatisfactie van personeelsleden van woonzorgcentra

    Personeel dat meer meeleeft met bewoners. Dat meer impact heeft op het welbevinden van bewoners. Personeel dat daardoor ook liever in ouderenzorg werkt.

Gestart in een woonzorgcentrum

Oprichter Frederik Vincx startte het project in 2017 na een stage van een maand in een woonzorgcentrum in Zonhoven. Lees het achtergrondverhaal.

Met de financiƫle hulp van Kabinet Debaets en de Vlaamse Gemeenschapscommissie werkten we Soulcenter verder uit in nauwe samenwerking met vijf woonzorgcentra. Expertisecentrum Dementie en Dementie Lab ondersteunden ons hierbij.

Na tientallen workshops en gesprekken met bewoners, personeel en familieleden bieden we nu een digitale toepassing aan die de verhalen van bewoners tot in woonzorgcentra brengt. Bekijk de voorbeelden van personeel, bewoners en hun familieleden.

Warme zorg in woonzorgcentra

Onderstaande presentatie toont een herkenbaar verhaal van een nieuwe bewoner in een woonzorgcentrum. Klik op de tekeningen om verder te bladeren.

Wie maakt Soulcenter?

Frederik
Vincx

Frederik Vincx is sociaal ondernemer en digitaal ontwerper. In een niet zo ver verleden maakte hij superserieuze software voor commerciele communicatieteams. Sinds 2017 focust hij zich op het contentement van bewoners en medewerkers van woonzorgcentra. Hij is de ontwerper en het gezicht van Soulcenter.


Meer info? Contacteer oprichter Frederik.

Praktisch

Soulcenter BV
Wolvertemsesteenweg 72
1850 Grimbergen
BTW BE 0732 840 146
Bank BE25 1030 6245 9782


Beeldmateriaal nodig?

Raadpleeg de media kit

Zet in op relatiegerichte zorg

Ga met jouw team voor warm en betekenisvol wonen en leven

arrow_forward Ontdek Soulcenter

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief