Kosteloze WZC app

Stel je bewoners centraal

Toon je hele team wat er echt toe doet voor bewoners. Met Soulcenter wordt het gemakkelijk om snel kennis te maken en toe te leiden.

  • Zorg voor een warm persoonsgericht onthaal

    Laat nieuwe bewoners zich welkom voelen. Gebruik de app als steun om belangrijke thema's visueel aan bod te laten komen. Leer zo in recordtempo wat er toe doet voor de bewoners.

  • Laat de bewonersinfo doorstromen naar je team

    Bezorg de rest van je team handvaten om bewoners zich thuis te laten voelen. Je team krijgt bijvoorbeeld aanknopingspunten via visuele moodboards. De belangrijkste info op een A4'tje).

  • Betrek familie bij het levensverhaal

    Leer de bewoners dieper kennen via hun levensverhaal. Familie krijgt daar een waardevolle rol. Ze kunnen thuis op hun eigen tempo het levensverhaal met jullie delen in tekst en beeld.

headset Bekijk de demo

Start nu
Maak kosteloze account
home
person
key

FAQ

Veel gestelde vragen

Waarom maken jullie deze kosteloze dienst?

Ons team van Soulcenter bracht de voorbije jaren heel veel tijd door in woonzorgcentra met het ondersteunen van de teams. Daardoor merkten we dat er jammer genoeg te weinig ingezet wordt op persoonsgerichte zorg. De sociale dienst en woonleefteams proberen hard om de bewoners te leren kennen, en om de rest van het team te betrekken. Het is echter moeilijk voor hen om in de beperte tijd die ze hebben, alles te delen met hun team dat ze weten over bewoners.

Alle bewoners verdienen het om warm en persoonlijk benaderd te worden. Dat vinden we allemaal. Met ons team maakten we een softwareoplossing om makkelijk en gezellig bewoners te leren kennen, en om dit vlot te delen met de rest van het team. We merkten echter dat het niet evident is om hun directie overtuigd te krijgen van een extra softwarepakket. Daarom is er deze kosteloze versie, waar je als leefteam zelf al mee kan beginnen. Zo kan je het uitproberen en aan je directie tonen wat de meerwaarde is van persoonsgerichte zorg.

Blijft deze dienst kosteloos?

Ja. Dit is een gratis pakket op maak van woonleefteams en sociale diensten in de ouderenzorg. Ze kunnen alle hulp gebruiken, zeker met de hoge werkdruk die ze hebben.

Om te vermijden dat ze eerst budget moeten zoeken bij hun directie, is deze app kosteloos. En dat blijft ook zo. Dankzij deze kosteloze app kunnen teams direct starten.

Alle functionaliteiten zijn en blijven volledig kosteloos. Het aantal bewoners is wel gelimiteerd op 20. Zo kan je ermee aan de slag voor een afdeling als pilootproject.

Zijn er technische vereisten voor het gebruik van de app?

De app is te gebruiken op zowat alle toestellen. Computers, laptops, tablets, smartphones,.. Je hoeft niets te installeren en kan de app simpelweg gebruiken via de internetbrowser.

Het is wel geadviseerd om browsers als Chrome, Edge, Firefox of Safari te gebruiken. Telkens in een recente versie. Indien de versie van je internetbrowser te oud is, dan krijg je hier een bericht van.

Hoe werkt de levensverhaal-functie?

Met de levensverhaal-functie kunnen familieleden en medewerkers vragen beantwoorden over het levensverhaal van bewoners. Deze vragen kunnen in tekst en beeld worden beantwoord. De verhalen worden vervolgens verzameld in de app en kunnen worden gedeeld met het hele team.

Kan ik de app gebruiken op meerdere apparaten?

Ja, het is een webapp, wat betekent dat je het op al je apparaten kunt gebruiken: op tablets, computers en smartphones.

Hoe kan ik bewoners toevoegen aan de app?

Je kunt handmatig bewonersprofielen toevoegen aan de app. In de professionele versie kan het team van Soulcenter dit voor jou importeren vanuit je zorgdossier.

Is de app veilig om te gebruiken?

Alle gebruikersdata worden versleuteld en opgeslagen in datacentra in Europa. Meer info over hoe gebruikersdata verwerkt en opgeslagen wordt vind je in de privacy policy en disclaimer. Soulcenter opereert vanuit Vlaanderen, en houdt zich aan de Europese GDPRwetgeving.

Is deze app gekoppeld aan het zorgdossier?

Nee, de app is niet gekoppeld aan het zorgdossier. Indien gewenst kun je de moodboards en levensverhalen handmatig toevoegen aan het zorgdossier (als pdf). Het is echter handig om deze af te drukken, zodat medewerkers deze tijdens hun werk kunnen bekijken zonder de app te hoeven openen.

Wordt mijn account automatisch ge├╝pgraded naar de professionele versie als ik meer dan 20 bewoners toevoeg?

Nee, als je meer dan 20 bewoners wilt toevoegen, kun je contact opnemen met Soulcenter en zelf beslissen of je een professioneel pakket wilt waarin je meer bewoners en afdelingen kunt beheren.

Is er een limiet aan het aantal familieleden dat kan deelnemen aan het verzamelen van informatie over bewoners?

Nee, je kunt voor alle bewoners meerdere familieleden uitnodigen. Er is geen limiet.

Zijn er extra kosten verbonden aan het gebruik van de professionele versie van de app?

Ja, de professionele versie is een betalend softwarepakket. Meer informatie is te vinden op de prijspagina op de website.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn team de app op de juiste manier gebruikt?

Er is een uitgebreid draaiboek beschikbaar, aangevuld met videolessen en voorbeelden van andere woonzorgcentra. Hiermee krijg je een duidelijke aanpak aangereikt om vlot te starten.