Activiteit

Geef zelfmassage-sessies

Mensen zijn sociale dieren. Dat betekent dat we ook fysiek contact nodig hebben om gelukkig te zijn. Een aangename aanraking maakt namelijk oxycotine vrij (het knuffelhormoon!), wat stress en pijn vermindert, een euforisch gevoel geeft en de spijsvertering en bloeddruk ten goede komt. Fysiek contact zou zelfs een heilzaam effect hebben op infectieziekten, omdat het je weerstand een stuk sterker maakt.

In tijden van sociale afstand raken we elkaar natuurlijk veel minder aan. Kris van Capellen, het brein achter Rust in Beweging, stelde daarom een inspirerende oefening samen die je bewoners helpt om het knuffelhormoon zélf op te wekken.

Probeer dit initiatief uit als je:
  • Een alternatief wil bieden voor échte knuffels
  • Een activiteit wil organiseren die zowel individueel als in groep kan gebeuren
  • Je een rustige ruimte ter beschikking hebt
Hoe ga je aan de slag?

Trek ongeveer een kwartier tijd uit en zorg voor een rustige omgeving. Bewoners kunnen de oefeningen zittend doen. Speel de video voor hen af zodat ze de bewegingen kunnen meedoen. Als iets niet aangenaam aanvoelt of pijnlijk is, mogen ze dat natuurlijk overslaan. Na vijftien minuten zijn je bewoners helemaal ontspannen en hebben ze hun huidhonger gestild.

Bekijk hier onder een korte video of bekijk een langere versie op Youtube

Voeg extra smaak toe

Zeggen de termen Tai Chi en Qigong je maar weinig? Je kan de massagesessie ook een eigen naam geven. Laat je bewoners mee zoeken naar een nieuwe naam, dat is meteen een nieuwe kans om waardevolle contacten te leggen.

Veel succes.

Jan

Reacties
Log in of maak een account om een reactie achter te laten
Deel activiteit

Nieuwsbrief

De nieuwste initiatieven in je mailbox

Krijg nieuwsbrief