Activiteit

Steek oude kiekjes in een nieuw jasje

Fotoalbums zijn een echte schatkist van herinneringen aan vroeger, maar ze kunnen ook de basis vormen van een fijne activiteit. Je vindt op deze site al een handleiding om foto’s om te toveren tot collages, maar je kan foto’s ook letterlijk heruitvinden.

Probeer dit initiatief uit als je:
  • Bewoners wil helpen om herinneringen op te rakelen
  • De sociale interactie tussen bewoners op een nieuwe manier wil stimuleren
  • Een fototoestel of smartphone ter beschikking hebt
Hoe ga je aan de slag?

Kies samen de foto’s uit die je wil namaken. Onder de originele foto’s van vroeger kan je een korte anekdote neerpennen, zoals wanneer de foto genomen is en wat de gelegenheid was. Foto’s zijn ten slotte altijd een perfect startpunt om een gesprek te beginnen.
Klaar om de foto’s na te maken? Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, kan je de achtergrond aankleden om het te doen lijken op het originele decor. Eens je alles in scène gezet hebt en het kiekje hebt genomen, kan je de oude en nieuwe foto naast elkaar leggen. Neem naar hartelust foto’s en herbeleef zo een stukje van het verleden.

Voeg extra smaak toe

Om de vergelijking tussen vroeger en nu extra in de verf te zetten kan je de oude en nieuwe foto’s samen in een boekje bundelen. Een aandenken om te koesteren!

André en Gabriëlle

Op de foto zie je een voorbeeld van een koppel dat 70 jaar getrouwd is. André en Gabriëlle trouwden op een hele warme dag, de taarten smolten gewoon op tafel. Ze kennen mekaar al sinds hun jeugdjaren en 70 jaar later zijn ze nog altijd een mooi koppel!

Reacties
Log in of maak een account om een reactie achter te laten
Deel activiteit

Nieuwsbrief

De nieuwste initiatieven in je mailbox

Krijg nieuwsbrief