Activiteit

Organiseer een buiten-optreden

Zelfs wanneer het onmogelijk lijkt om een optreden te organiseren, is het er toch nog een uitweg. Nodig een muzikant uit om buiten te komen spelen, zodat iedereen er binnen van kan genieten.

Dit initiatief ontstond tijdens de coronacrisis. Door de lockdown vielen de regelmatige optredens weg en de gemeenschappelijke ruimtes konden omwille van social distancing niet gebruikt worden.

De reacties waren heel positief van alle partijen. Bewoners, personeel, kregen tranen in de ogen.

We hebben onze dienst communicatie betrokken en de directie. De muzikant was tevens vrijwilliger en gepensioneerd personeelslid. We kregen nadien nog veel aanbiedingen van mensen die dit wilden doen.

Hoe kan je dit zelf doen?

Contacteer een lokale zanger, DJ, band,... en vraag of ze willen samenwerken. Je kan eventueel ook de gemeente inschakelen om te zorgen voor een geluidsinstallatie zodat het geluid versterkt wordt. De bewoners kunnen kiezen of ze vanuit hun kamer mee genieten of wanneer het mooi weer is kunnen ze samen komen op het terras met voldoende afstand.

De zanger brengt alles mee, en moet niet binnenkomen in het woonzorgcentrum.

Plan dit op een dag dat het mooi weer is. Kondig het aan aan de bewoners. Zij kunnen dit meemaken vanachter het venster. Je kan de ramen open zetten. Je kan eventueel verzoeknummertjes doorgeven aan de zanger.

Inspirerende voorbeelden

Deel activiteit

Nieuwsbrief

De nieuwste initiatieven in je mailbox

Krijg nieuwsbrief