Soulcenter en GDPR

Hoe gaan we om met de general data protection regulation?

De nieuwe privacy wetgeving is een heikel thema voor woonzorgcentra. Deze wetgeving gaat specifiek over het bijhouden van persoonlijke informatie, de essentie van Soulcenter. Soulcenter helpt woonzorgcentra om anekdotische persoonlijke gegevens van bewoners de verzamelen zodat het team hiermee aan de slag kan.

Er is een gedetailleerde privacy verklaring en voor alle partijen en een verwerkersovereenkomst tussen Soulcenter en het woonzorgcentrum.

Privacy verklaring

Zowel woonzorgcentra die Soulcenter klant worden als families en bewoners die verhalen delen via Soulcenter stemmen in met de privacyverklaring die confirm GDPR is. In grote lijnen vertelt deze verklaring welke gegevens we bijhouden en waarom.

Verwerkersovereenkomst

Woonzorgcentra gaan aan de slag met de gegevens van bewoners en familieleden die in Soulcenter opgeslagen zijn. Om er voor te zorgen dat dit correct gebeurt is er een verwerkersovereenkomst. Woonzorgcentra stemmen daarmee in wanneer ze klant worden. Deze overeenkomst is een document dat aflijnt welke verrichting de woonzorgcentra kunnen doen met de gegevens opgeslagen in Soulcenter. Dit is een generieke verwerkersovereenkomst voor Soulcenter.


Heb je nog vragen? Contacteer ons en we helpen je snel verder.

Starten met Soulcenter

Zet in op relatiegerichte zorg

Ga met jouw team voor warm en betekenisvol wonen en leven

arrow_forward Ontdek Soulcenter

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief