notification_important

Opgepast

Je gebruikt een verouderde internet browser waarop Soulcenter jammer genoeg niet zo goed werkt.

Installeer een moderne browser als dat gaat op je computer, of gebruik Soulcenter op je gsm of tablet.


Voorbeeldbewoner

Roland
Roland
Vander linden

Opgegroeid in Gent centrum

Roland is een echt stropke. Geboren en getogen in hartje Gent, aan de Graslei. Toen hij op zijn 26 met Josée trouwde verhuisden ze naar Haren, en zo belandden ze later in Steenokkerzeel, waar ze bijna 50 jaar in woonwijk Zonnebos woonden.

Kappersgezin in Gent

Roland komt uit een geslacht van kappers. Samen met zijn jongere zus groeide hij op in de drukke kapperszaak. Van zijn 6 tot 18 verbleef hij tijdens de week in een internaat in Geraardsbergen. Met zijn zus heeft hij geen contact meer sinds het overlijden van zijn ouders. Ze is ondertussen overleden.

Liefde van zijn leven Josée

Roland leerde Josée kennen op het werkt in Haren. Ze zaten samen op de trein. Roland vertrok in Gent, en Josée stapte op in Halle. Op de trein leerden ze elkaar beter kennen. En al snel begonnen ze ook 's middags af te spreken. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk.

Vertegenwoordiger, later verantwoordelijke veiligheid

Roland werkte jaren als verkoper van plastics voor Engels bedrijf ICI. Daardoor reisde hij heel Europa rond, en was hij heel veel van huis. Rond zijn 50 schoolde hij zich om tot veiligheidsexpert en werd hij verantwoordelijke veiligheid van de ICI site in Neder-over-heembeek.

Sport organiseren

Roland was jarenlang schepen van sport in Steenokkerzeel en voorzitter van de voetbalclub. Zelf sportte hij niet veel. Maar hij zette zijn volle 130kg wel in om alle anderen aan het sporten te krijgen. De beste stuurlui...

Zwemmen en voetballen

Roland sportte heel veel op internaat. Hij was onder andere doelman van de voetbalploeg. Zwemmen was ook zijn ding. Toen kon je nog in de Leie en de Schelde zwemmen in Gent.

Babbeltjes doen

Roland is graag in beweging, zelfs in zijn rolstoel. Hij heeft graag alles gezien en doet graag een babbeltje met iedereen.

Actualiteit en het dagelijks leven in het woonzorgcentrum

Roland blijft graag op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt. Zo leest hij alle dagen de krant en kijkt hij naar het nieuws. Zowel in het Frans als Nederlands. Hij is ook graag betrokken bij beslissingen die in het WZC genomen worden.

Een kleine hechte familie

Roland en Josée hebben twee kinderen, die op hun beurt weer twee kinderen hebben. Dochter Anne is samen met haar vriend Rob. Anne heeft volwassen kinderen Nina en Frederik. Nina heeft ondertussen ook al twee kinderen: Hugo en Walter. Zoon Frank kreeg laat kinderen. John en Polly zijn maar enkele jaren ouder dan Hugo en Walter.

Niet gelovig

Het hele gezin van Roland is vrijzinnig. Het geloof is aan hem niet besteed.

Opera

Van kindsbeen af gaat Roland naar de opera. Als kleuter deed hij zelfs mee in een opera. Nu zingt Roland nog steeds graag mee met opera. Samen met Josée zingt hij hele arias uit het blote hoofd. De favoriete operazanger is de grote (en brede) Luciano Pavarotti.

Bourgondisch eten en drinken

Als het maar veel is!

Toertje in de buurt doen

Van een toertje in de zon fleurt Roland op. Zeker als er familie mee is.

Gebruikersraad voorzitten

Roland blijft een organisator. Hij regelt en beslist graag. In de gebruikersraad is hij in zijn element.

Mee organiseren

Meer inspraak zou Roland leuk vinden. Hij blijft graag mentaal en sociaal bezig. Kan hij meer betrokken worden bij de organisatie? bij de planning van activiteiten? Of bijvoorbeeld bij nieuwe bewoners of medewerkers wegwijs maken?

Breng ook jullie familielid in beeld

Wiens verhaal vertellen jullie?

Laat het woonzorgteam kennis maken met het levensverhaal van je familielid

Start nu arrow_forward