Zorg dat het woonzorgcentrum jullie familielid kent

Geef de medewerkers aanknopingspunten voor hartverwarmende gesprekken

Verzamel wat jullie familielid uniek maakt

Gebruik de handige Soulcenter website om informatie over jullie familielid te verzamelen in tekst en beeld.

  • check_circle Verzamel weetjes in een digitaal verhalenboek aan de hand van een vragenlijst
  • check_circle Deel dit met het woonzorgcentrum
  • check_circle Bekijk voorbeeld

Breng de verhalen van je familielid ook tot in het woonzorgcentrum

Start met je familie Betrek families in je WZC
Knutselen met levensverhaal familie

Deel jullie verhalen

Maak zelf visuals om het team te inspireren

Zo maak je een poster

Veelgestelde vragen

Familieleden kunnen zelf een profiel aanmaken voor de bewoner. Daarna worden ze begeleid om vijftien vragen over de bewoner te beantwoorden. Ieder antwoord wordt een apart verhaal waar de familie een beeld bij kan opladen. Voor familieleden die niet zo goed met de computer kunnen werken is er een invulblad met de vragen.

Het team ziet alle verhalen en multimedia die families verzamelen. Ze kunnen dit op computers, smartphones en tablets bekijken met de bewoners. Daarnaast kunnen ze de verhalen mooi afdrukken om alle medewerkers te betrekken.

Extra plezante activiteit: knutsel een levensverhaalposter met de bewoners.

Momenteel is het eens zo belangrijk dat medewerkers de bewoners goed kunnen steunen. Daarom stellen we met Soulcenter onze diensten gratis ter beschikking voor alle families van bewoners van woonzorgcentra in Vlaanderen. Deze dienst blijft steeds kosteloos voor familieleden. Naast deze kostenloze dienst bieden we met Soulcenter woonzorgcentra ook uitgebreidere tools en coaching om voor alle bewoners individuele woonleepflannen te verzamelen en het team hierbij te betrekken.

De gegevens van bewoners zijn veilig afgeschermd voor de buitenwereld. Enkel uitgenodigde familieleden en het woonzorgcentrum hebben toegang tot de gegevens.

Alle gebruikersdata worden veilig opgeslagen in datacentra in Europa. Meer info over hoe gebruikersdata verwerkt en opgeslagen wordt vind je in de privacy policy en disclaimer.

Ja, dat zijn we. Soulcenter werkt vanuit Vlaanderen, en valt onder de Europese GDPR-wetgeving. Familieleden zijn de gebruiker van de Soulcenter applicatie. Niet de woonzorgcentra. Familieleden geven bij het delen van de informatie over de bewoner, het woonzorgcentrum expliciet toestemmen om deze informatie raad te plegen.

Voor meer vragen, mail naar [email protected].

De Soulcenter applicatie werkt op ieder toestel met toegang tot Internet, computers, tablets, smartphones.

Dit is een compacte versie van de volledige Soulcenter dienst. Deze compacte versie is voor familieleden. Ze kunnen ermee de verhalen van hun familielid verzamelen en sturen het woonzorgcentrum. De volledige versie van Soulcenter is voor woonzorgcentra. Alle medewerkers krijgen ermee een overzicht van de woonleefplannen van bewoners. Zo krijgen ze een duidelijk zicht op wat alle bewoners uniek maakt, maar zien ze ook wat bewoners en medewerkers verbindt. Ze ontdekken gedeelde interesses en passies en vinden activiteiten om samen te doen.