Blog post

Betrek familie bij het levensverhaal

Nodig familie en mantelzorgers nog vlotter uit met deze nieuwe mogelijkheden

door Tine Van Loo

Familie betrekken bij het verzamelen van levensverhalen is heel waardevol. Zeker bij bewoners die zelf hun verhaal niet goed meer kunnen vertellen. Om familie nog vlotter te kunnen uitnodigen hebben klanten van Soulcenter nu extra mogelijkheden, zowel digitaal als op papier.

Waarom een familiepagina? 

Familie inschakelen bij het verzamelen van levensverhalen kan heel waardevol zijn. Ze hebben immers een groot stuk van het verleden gemeen met de bewoner en kunnen dat verhaal dus als geen ander vertellen. 

Maar hoe spreek je nu familieleden aan en hoe leg je uit waar je precies mee bezig bent? Met de laatste updates aan het Soulcenter platform kan je families nu nog vlotter uitnodigen om de levensverhalen van hun geliefden samen te verzamelen.

Hoe ziet het eruit? 

Een nieuwe 'familiepagina' geeft een eenvoudig overzicht van wie er al uitgenodigd werd en welke bewoners nog geen betrokken familieleden hebben. Van hieruit kan je makkelijk familieleden gaan uitnodigen en herinneringen sturen naar mantelzorgers die nog niet reageerden. 

Een papieren uitnodiging geeft de mogelijkheid om ook mantelzorgers zonder e-mailadres aan te spreken. In de folder staat een unieke code vermeld waarmee ze een account kunnen creëren.

Om het team houvast te geven in de communicatie met familie, is er een checklist die alles stap voor stap uitlegt en tips geeft.

Naast deze pagina zijn er ook nog twee handigheden toegevoegd om Soulcenter aan te kondigen in het huis. Je kan een poster downloaden om  te printen en op te hangen en een handig mapje geeft toegang tot tekst en beeld om Soulcenter in het krantje aan te kondigen.

Een heleboel nieuw materiaal dus om familieleden te betrekken en zo bewoners en hun verhaal nog beter te leren kennen. 

Volgende stap? 

Door families nog vlotter uit te nodigen, gaan hopelijk ook meer families enthousiast aan de slag. Daarbij is een goede begeleiding in Soulcenter een belangrijke volgende stap. Dat is onze nieuwe uitdaging voor de komende weken.

Nieuwsbrief

Blijf mee

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Auteur

Tine Van Loo

Tine studeerde in 2020 af als productontwikkelaar. Voor haar eindproef ontwierp Tine een oplossing om eenzaamheid in woonzorgcentra tegen te gaan. Bij Soulcenter orchestreert ze het ontwerp van het digitale platform in samenwerking met klanten en het team.

Vind je het leuk? Deel het.


Wat is Soulcenter?

Het leefplezier-platform voor ouderenzorg

Organiseer veel vlotter zinvolle dagen op maat van je gemeenschap

Ontdek de woonleefapp arrow_forward
Tablet met voorbeeld van Soulcenter app