arrow_backAlle artikels

Breng met Soulcenter het levensverhaal van bewoners tot in woonzorgcentra

Na Prisma is er nu ook Soulcenter, een empathiedienst voor woonzorgcentra.

Prisma helpt om in groep terug te denken over de wereld vroeger. Soulcenter gaat individueler. De dienst helpt het personeel van woonzorgcentra om de bewoners beter te leren kennen aan de hand van hun levensverhaal, om daardoor warm en betekenisvol met hen om te kunnen gaan.

Soulcenter maakt het makkelijk voor personeel om nieuwe bewoners zich thuis te helpen voelen. En daarnaast helpt Soulcenter ook nieuw personeel om vlot de bewoners te leren kennen.

Babbelen over het verleden van een bewoner

Charles had zijn eigen jazz band met zijn broer. In zijn kast ligt nog steeds zijn klarinet. Via de Soulo verhalen van Charles ontdekt de verzorgster Charles’ passies.

De familie van de bewoner leren kennen

Lea en Fatoumata doen een babbeltje over Lea’s familie. Wat een schattige kleinkinderen.

Met de familie terugdenken aan vroeger

Yvonne tekende vroeger zelf heel graag. We printen haar verhalen en maken er samen een mooie collage mee. Yvonne reed met haar man op een Harley Davidson. Stoer! We maken er dus een stoere collage van.


Artikel door

Frederik Vincx

Frederik Vincx is sociaal ondernemer en ontwerper van communicatie software voor teams. De voorbije twee jaar focuste hij zich op het helpen van woonzorgcentra om hun bewoners beter te leren kennen. Hij is de ontwerper van Soulcenter.

Volg Frederik op Linkedin.