Kosteloze WZC app

Activiteitenplanner

Minder tijd achter de computer. Meer tijd met bewoners en vrijwilligers.

 • Inspiratie opdoen uit themakalender

  Honderden thematische tips en uitgewerkte activiteiten

 • Professioneel beheren van activiteitsfiches

  Zo kan iedereen in je team een activiteit begeleiden

 • Familie en vrijwilligers betrekken

  Via een online kalender ontdekken ze het aanbod en dragen ze bij

 • Planningen en affiches printen

  Vervangt uren werk in Office en Canva

headset Bekijk de demo

Start nu
Maak kosteloze account
home
person
key
FAQ

Veelgestelde vragen

Waarom maken jullie deze kosteloze dienst?

Ons team van Soulcenter bracht de voorbije jaren heel veel tijd door in woonzorgcentra met het ondersteunen van de teams. We merkten dat begeleiders wonen en leven doorgaans veel tijd steken in terugkerende en soms overbodige taken. Zonde toch. Deze medewerkers kunnen zo’n groot verschil maken in het welbevinden en geluk van bewoners maar jammer genoeg verliezen ze veel tijd achter hun computer. Tijd die ze niet met bewoners doorbrengen. Daarom maakten we een softwareoplossing om veel van die terugkerende taken te vereenvoudigen.

Blijft deze dienst kosteloos?

Ja. Dit is een gratis pakket op maat van activiteitenbegeleiders in de ouderenzorg. Ze kunnen alle hulp gebruiken, zeker met de hoge werkdruk die ze hebben.

Om te vermijden dat de activiteitenbegeleiders eerst budget moeten zoeken bij hun directie, is deze app kosteloos. En dat blijft ook zo. Dankzij deze kosteloze app kunnen teams direct starten.

Alle functionaliteiten rond activiteiten zijn en blijven volledig kosteloos. Tijdens het gebruiken van de app ontdek je welke extra functionaliteiten optioneel beschikbaar zijn in een betalende versie van Soulcenter.

Bewaren jullie informatie over bewoners?

Neen. Met dit pakket beheren jullie geen gegevens over bewoners. De focus ligt op het beheren en delen van activiteiten.

Is de informatie veilig?

De informatie die jullie opslaan is enkel beschikbaar voor jullie team. Alle gegevens worden veilig opgeslagen, Soulcenter neem alle nodige maatregelen om de integriteit te bewaren. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Zijn er technische vereisten voor het gebruik van de app?

De app is te gebruiken op zowat alle toestellen. Computers, laptops, tablets, smartphones,.. Je hoeft niets te installeren en kan de app simpelweg gebruiken via de internetbrowser.

Het is wel geadviseerd om browsers als Chrome, Edge, Firefox of Safari te gebruiken. Telkens in een recente versie. Indien de versie van je internetbrowser te oud is, dan krijg je hier een bericht van.

Wat met individuele betekenisvolle activiteiten?

Dit pakket is er op gericht om de werking rond groepsactiviteiten te vereenvoudigen. Het houdt geen rekening met de voorkeuren en interesses van individuele bewoners.

Wij hebben veel activiteiten. Kunnen we deze makkelijk toevoegen?

Ja. Je start met in de app typische activiteiten voor woonzorgcentra te selecteren. Zo heb je direct al een overzicht van een groot deel van je activiteiten. De andere activiteiten kan je makkelijk toevoegen.

Wat is het verschil tussen deze dienst en de betalende Soulcenter-dienst?

In de betalende Soulcenter-pakketten zijn nog meer mogelijkheden.

Met het activiteitenpakket kan je ook de interesses van bewoners en vrijwilligers in kaart brengen en zo het activiteitenaanbod afstemmen.

Met het kennismakingspakket kan je bewoners nog diepgaander leren kennen en hun verhalen en voorkeuren tot bij de rest van het team brengen.

Kunnen we de layout van de prints en kalender aanpassen?

De affiches, planningen en kalender hebben een standaard layout die voor alle teams hetzelfde is. Deze kan je niet zelf aanpassen. In dit pakket is het ook niet voorzien om het logo en de kleuren van het woonzorgcentrum of de woonzorggroep te gebruiken.

Is heel de activiteitenkalender van ons woonzorgcentrum publiek?

Elk woonzorgcentrum dat deze app gebruikt krijgt een eigen publieke pagina waarop ze hun kalender kunnen delen met de buitenwereld. Enkel mensen die deze link kennen zullen op de pagina uitkomen. Standaard is de volledige activiteitenkalender zichtbaar. Je kan er per activiteit wel voor kiezen om deze niet te tonen op de kalender.

Daarnaast kan je per activiteit ook aanduiden of het een ‘open’ activiteit is, waar familie en vrijwilligers zich op kunnen inschrijven.

Hoe kunnen vrijwilligers zich inschrijven voor activiteiten?

Inschrijven verloopt via een publieke activiteitenkalender. De link naar deze pagina vind je terug in jullie account.

Via de planningstool kunnen jullie instellen welke activiteiten open zijn voor bezoekers en vrijwilligers. Voor deze activiteiten wordt er automatisch een inschrijfformulier getoond op jullie publieke activiteitenkalender. Inschrijvingen via het formulier worden verstuurd naar het e-mailadres van jullie account.